Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus Omgaan met Dementie

16 juni 2022 @ 19:00 - 21:00

Dementie is een aandoening in de hersenen, waardoor informatie niet goed meer wordt verwerkt. Hierdoor kan iemand met dementie simpele dagelijkse taken minder goed of niet meer uitvoeren. In het begin zullen ze bijvoorbeeld moeite hebben met het juist innemen van medicijnen, of het betalen van rekeningen. Later zullen ook taken als koken en aankleden steeds meer moeite kosten.

Dementie is natuurlijk ontzettend moeilijk voor degene met dementie zelf, maar ook voor de mantelzorger. Hoe ga je om met achterdocht? Hoe kun je reageren op gedragsveranderingen? Hoe regel je alle hulp als opname in beeld komt?
Bij de cursus Omgaan met Dementie helpen we je om op deze vragen een antwoord te krijgen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is speciaal voor partners en familieleden van mensen met (een vermoeden van) dementie.

Kom je ook?

De cursus wordt gegeven door casemanagers dementie van Florence, Johannahuis en SWZ, en door de mantelzorgconsulent van SMOW. Er wordt informatie gegeven over belangrijke thema’s en er is ruimte om ervaringen, belevingen en tips met elkaar te delen.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden , maar verwacht wordt dat deelnemers, in principe, alle drie de bijeenkomsten bijwonen.

Meer weten?

Neem dan contact op met  Monique de Ruiter: 070-511 22 26  of mail naar info@smowassenaar.nl

Gegevens

Datum:
16 juni 2022
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Organisatoren

Monique de Ruiter
Florence
SWZ
Johannahuis

Locatie

Van Heeckerenhuis
Van Heeckerenstraat 2
Wassenaar, 2242GX Nederland
+ Google Maps
Telefoon
070-5112226
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.