Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dementievriendelijke rondleiding door Museum De Lakenhal

9 februari 2023 @ 11:00 - 13:30

Eerder dit jaar lanceerde Museum De Lakenhal het Memorabel programma, bestaande uit dementievriendelijke rondleidingen en workshops.

Met Memorabel biedt De Lakenhal mensen met een vorm van dementie en hun dierbaren de mogelijkheid om iets moois te beleven, van kunst te genieten en verhalen te delen. Uit onderzoek van VUmc blijkt dat dit een positieve heeft op de gezondheid: deelnemers voelen zich na afloop gelukkiger en hebben het idee weer mee te tellen. Het zelfvertrouwen en het gevoel van waardigheid nemen na een museumbezoek aantoonbaar toe.

Mensen met dementie en hun dierbaren die die nog thuis wonen, kunnen iedere eerste donderdag van de maand meedoen. SMOW heeft samen met de casemanagers dementie van Florence, SWZ en het Johannahuis een speciale rondleiding georganiseerd met het thema “Naar buiten”. Met een groep Wassenaarse mantelzorgers en hun dierbaren vertrekken we om 11:00 vanaf het Sophiekehuis met een busje van SWZ naar Leiden.

Deelname is, inclusief museumentree, een kopje thee bij ontvangst, voorlopig helemaal gratis! Geef je alleen wel van tevoren op, want vol = vol!

Gegevens

Datum:
9 februari 2023
Tijd:
11:00 - 13:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.lakenhal.nl/nl/verhaal/memorabel-activiteit

Organisatoren

Museum De Lakenhal
SMOW

Locatie

Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
Leiden, Zuid-Holland 2312 RA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
071-5165360
Bekijk de site van Locatie
Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.