Gezond ouder worden, dat is voor veel mensen een wens. Maar waar doe je goed aan, en wat kun je beter laten? Daarover ging de eerste voorlichtingsbijeenkomst van Ouder met Power. Wethouder Ronald Zoutendijk opende de bijeenkomst door een gewicht van 250 kilo te heffen.

Hoe word je gezond en vitaal oud? En hoe belangrijk is bewegen daarbij? Dat weten de meeste bezoekers van de voorlichtingsbijeenkomst wel. Er wordt flink gereageerd op de vragen van Sandra Ruitenbeek van de Zorgpraktijk, een van Wassenaars fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in valpreventie. In heel Nederland komen jaarlijks 105.000 ten val. Elke vijf minuten valt er wel iemand, die vervolgens terecht komt op de eerste hulp. Dat je zelf ook veel kunt doen om valpartijen te voorkomen, is minder bekend.

In ieder geval is zoveel mogelijk bewegen heel belangrijk. Bewegen dat proberen alle aanwezigen bij de voorlichtingsbijeenkomst in de Plataan. Onder het genot van een broodje gezond passeren allerlei belangrijke factoren de revue. Goed schoeisel is belangrijk, dat voorkomt menig valpartij. Geen spullen op de trap – want daar kun je over struikelen. Uitkijken voor snoeren en losliggende kleedjes.

Deze activiteit hoort bij het nieuwe programma Ouder met Power dat zich richt op inwoners van Wassenaar vanaf 55 jaar. Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) organiseert deze in samenwerking met 4 fysiotherapeuten.

Activiteiten van het programma Ouder met Power kunt jij ook bijwonen. Meld je aan voor een fit-test onder begeleiding van een fysiotherapeut op maandag 2 oktober, tussen 11.00 en 13.00 uur, in de Plataan. Aan de hand van de fit-test en een vragenlijst geven we je, indien gewenst, een advies over hoe je je leefstijl kunt verbeteren. En welke mogelijkheden er zijn voor beweegactiviteiten in Wassenaar.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Remke van Rooden, sociaal werker SMOW r.vanrooden@smowassenaar.nl of op werkdagen tussen 10.00 -14.00 uur op 070-511.22.26. Graag van tevoren aanmelden. Dit kan tot en met donderdag 28 september.

SMOW-directeur Aisia Okma overhandigt Wethouder Ronald Zoutendijk het gewicht van 250 kilo om zo ‘Ouder met Power’ feestelijk te openen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.