Door Vanessa van Spronssen, sociaal werker bij Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar

Als antwoord op deze vraag krijgen we meestal, ‘omdat ik mensen wil helpen’ of ‘ik zou het fijn vinden wanneer ik het op een dag nodig heb, er iemand is die dit voor mij wil doen’. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het waarom. Ook de leuke anekdotes die ontstaan tijdens dit werk kunnen voor veel voldoening zorgen.

Zo vertelde een chauffeur van AutoMaatje, dat hij tijdens een rit naar Rijswijk te maken kreeg met file, waardoor ze genoodzaakt waren dwars door de binnenstad van Den Haag te rijden. En in plaats van hiervan te balen, had de passagier de tijd van haar leven. Ze had tijdens deze rit meer gezien, dan dat ze de afgelopen tijd had gedaan. Ze heeft enorm van deze rit genoten. Zo zie je maar, dat geluk soms in hele kleine of normale dingen zit.

Investeren in jezelf kan ook een reden zijn om vrijwilligerswerk te doen. De meeste van jullie weten al, dat SMOW een aantal keer per jaar een training of workshop aanbiedt. Dat doen we meestal met onderwerpen die voor iedere vrijwilliger handig kunnen zijn, maar we zijn ook benieuwd naar jullie input hierin. Waar loop je tegenaan of wat vind je interessant om in bijgeschoold te worden? Dan kunnen we dit meenemen tijdens het organiseren van de volgende training. Wil je meedenken? Stuur dan je idee of interesse naar v.vanspronssen@smowassenaar.nl.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.