Recentelijk organiseerde SMOW een vrijwilligerstraining voor al haar vrijwilligers. Marina Madera-Peeters, een van onze vrijwilligers blikt terug:

“Op vrijdag 14 oktober j.l. beleefde ik mijn eerste training bij SMOW nl. “Grenzen stellen”.  Door Corona stond het aanbod trainingen sinds 2020 (het jaar dat ik vrijwilliger werd) op een laag pitje. Ik was erg benieuwd, het werd een interessante belevenis.

Onder de energieke leiding van trainer Monique van Hees gingen we aan de slag “Wat kan, wat mag, en wat zijn mijn grenzen als hulpverlener”.  De kennismaking met collega cursisten – door middel van trefwoorden – bleek een vlotte methode om de tongen los te maken  Wij voelden ons snel in comfortabel gezelschap. 

Tot de pauze werden ons cases voorgeschoteld waarbij wij de handelswijzen konden beoordelen met een (papieren) stoplicht : groen’’ – veilig niets a.d. hand – oranje : twijfel, situatie vergt nader onderzoek, rood : grens bereikt, tot hier en niet verder.

Na de pauze volgden cases/rollenspel en konden wij aanschouwen/ervaren hoe een vrijwilliger met tips en tricks in verschillende situaties dient te handelen.  De cursus duurde zo’n 3 uur, geen moment vond ik het saai of oninteressant. Ook het kennismaken met nieuwe collega’s en ervaringen uitwisselen was een toevoeging. Leerzaam was de middag zeker.

Dank aan de talentvolle trainer en SMOW voor de organisatie en gastvrijheid.  Smaakt naar meer.”

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.