Een interactieve presentatie in de Warenar

Op dinsdag 21 november opent theater Warenar haar deuren voor een gloednieuw programma van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar in samenwerking met Fit in Wassenaar. Elk kwartaal wordt er een spreker uitgenodigd om een presentatie te geven over gezond en vitaal ouder worden. We wonen steeds langer zelfstandig thuis en we willen graag de regie over ons eigen leven behouden. Maar hoe doen we dit dan? We zetten onder andere in op preventie bij ouderen. We proberen de eigen regie te vergroten en zelfredzaamheid te bevorderen middels verschillende initiatieven.

Fit in Wassenaar biedt (sportieve) activiteiten aan die een gezond en actief leven stimuleren. Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar biedt (welzijn) activiteiten aan om zo lang mogelijk deel te kunnen blijven nemen aan de maatschappij.

Onze eerste spreker is Ester Bertholet, specialist ouderengeneeskunde, spreker en schrijver van het boek vitaal ouder worden is zo gek nog niet. De complete gids om gezond te blijven. Een handboek voor 55-plussers, waarin preventie, medische klachten, medicatie en zingeving centraal staan. Haar drijfveer is preventie. En dat begint bij de meest basale kennis over hoe lichaam en geest werken, hoe ziektes ontstaan, hoe behandelingen op elkaar aansluiten en vooral wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Als je begrijpt hoe het eigen lichaam functioneert en weet waardoor klachten ontstaan, is het makkelijker er iets aan te (laten) doen of deze te accepteren en ermee om te gaan.

Op dinsdag 21 november openen de deuren van de Warenar zich om 18.45 uur. Je wordt ontvangen met een kopje koffie en om 19.00 uur gaat de zaal open. In een klein uurtje neemt Ester Bertholet je mee in de wereld van de vijf Blue Zones, de wereld waar mensen heel gezond ouder worden. Graag vooraf aanmelden bij SMOW info@smowassenaar.nl of op werkdagen tussen 09.00 – 14.00 uur op 070-5112226. Meer informatie beschikbaar op www.fitinwassenaar.nl en www.smowassenaar.nl

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.