De Wassenaarsche Budget Sociëteit is dé budgetclub van Wassenaar waar tips worden gedeeld voor iedereen die wil besparen op de dagelijkse uitgaven.

“Reistabletten gekocht, maar ze helpen niks… Heb er nu al zes genomen en ik zit nog steeds thuis”. Voor de mensen die de komende vakantieweken thuisblijven is er veel te beleven in Wassenaar en omgeving. De budgetclub geeft vakantietips voor mensen met (jonge) kinderen:

Met de fiets ben je zo in natuurgebied ‘Meijendel’. De Tapuit is het bezoekerscentrum van Dunea waar van alles te beleven is. Vlakbij is het Monkeybos: Kinderen kunnen er boshutten bouwen, in bomen klimmen, er is een kabelbaan, een uitkijktoren en nog veel meer, Meijendelseweg 42.

Aan de andere kant van Wassenaar ligt het Panbos, een wandel- en speelbos voor jong en oud en grotendeels toegankelijk voor mindervaliden. Het bos heeft eendenvijvers, speeltoestellen voor (kleine) kinderen, een hertenkamp en mooie grasvelden. Voor € 2,- koop je een dagkaart bij de automaat bij de ingang. Wassenaarseweg 154, Valkenburg.

Iets verder doorfietsen naar de Veurseweg in Voorschoten vind je Natuurspeeltuin Voorschoten. Een natuurlijk speelterrein, waar kinderen onbeperkt en veilig kunnen buitenspelen. En van 26 tot en met 28 juli zijn de Voorschotense Paardendagen, met op 27 juli echte paardenraces!

Nog iets verder ligt Vlietland, één van de grootste watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland! Het hart van Vlietland wordt gevormd door drie meren met daaromheen bossen, kreken en een parkachtig landschap. Denk wel aan zwembandjes of een zwemvestje als je kinderen nog geen zwemdiploma hebben, een ongeluk zit in een klein hoekje.

De Wassenaarse Vakantiekampen (WVK) organiseren onder de hoede van SMOW jaarlijks in Leusden een vakantieweek voor kinderen uit Wassenaar en Voorschoten in de leeftijd van 6-12 jaar. Meld je bij de Wassenaarse Vakantiekampen (WVK)! Meer info: wvk.info@gmail.com

En in Leiden wordt Jeugddorp georganiseerd, waar kinderen 2 weken lang aan allerlei leuke activiteiten kunnen meedoen zoals hutten bouwen, toneel en sport. Neem een dagkaart of een strippenkaart! Zie www.jeugddorpleiden.nl. Fijne vakantie!

De Wassenaarsche Budget Sociëteit is onderdeel van de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). Graag ontvangen we tips en ideeën en ontmoeten we elkaar om ‘live’ ervaringen uit te wisselen onder het genot van iets lekkers!

Stuur een mail naar info@smowassenaar.nl of bel SMOW via 070-511 22 26 en sluit je aan bij deze chique sociëteit!

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.