Het kan je bijna niet ontgaan zijn: De kosten voor elektriciteit en gas zijn de laatste maanden enorm gestegen. Hoe voorkom je dat de energierekening nog hoger wordt? Hier een aantal tips:

Bespaartips voor verwarmen

  • Verwarm niet je hele huis en houd deuren in huis dicht. Hierdoor verwarm je alleen de kamers waar je bent en waar je het warm wilt hebben. Dit bespaart je per jaar meer dan €300,-!
  • Zet de thermostaat ‘s nachts en als er niemand thuis is op 15℃. Als je ‘s nachts tot 15 graden verwarmt bespaar je zo’n €125,- per jaar, of zelfs nog €25,- extra als je dit al een uur voordat je naar bed gaat doet! Heb je thuis vloerverwarming? Zet dan je thermostaat niet lager dan 17 graden, anders duurt het opwarmen te lang.
  • Wist je dat je ongeveer €250,- op jaarbasis kunt besparen als je deurdrangers gebruikt? Een deurdranger zorgt ervoor dat een deur automatisch sluit zodra deze geopend is.
  • Gebruik een kruik of elektrische deken om warm te blijven. Hierdoor gebruik je minder gas en blijf je toch lekker warm!

Bespaartips voor onder douche

  • Wist je dat 20 minuten douchen per dag jaarlijks gemiddeld €300,- kost? Als je 5 minuten per dag doucht, kost je dat slechts €75,- op jaarbasis. Als je met meerdere personen in een huis woont, kun je hier veel op besparen!
  • Kijk ook eens naar een waterbesparende douchekop. Met zo’n douchekop heb je net zo’n fijne douche, maar gebruik je 20% minder water dan met een standaard douchekop. Als je een regendouchekop (extra grote) inruilt voor een spaardouchekop, bespaar je zelfs 60%!

Bespaartips voor apparaten

  • Oudere apparaten gebruiken soms veel stroom, zelfs in stand-by stand. Zet deze apparaten helemaal uit om sluipverbruik te voorkomen.
  • Is je koelkast of vriezer meer dan 10 jaar oud? Dan zijn er inmiddels waarschijnlijk veel zuinigere modellen te verkrijgen. Kijk op deze website of jouw koelkast of vriezer aan vervanging toe is.
  • Zet de wasmachine alleen aan als de trommel vol is, en hang je was te drogen in plaats van de droger te gebruiken. Gebruik het eco-programma om extra te besparen!


Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.