Wie voor iemand met dementie zorgt, weet hoe belangrijk ontspanning en een uitstapje maken kan zijn. Een groep van 12 personen, bestaande uit mensen met een vorm van dementie en hun begeleiders maakten zo’n uitje. De excursie ging naar het Mauritshuis, vanuit het Sofieke huis onder begeleiding van een casemanager van SWZ en de mantelzorgconsulent van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW).

Het Mauritshuis geeft met haar initiatief ‘Onvergetelijk Mauritshuis’ mensen met dementie de kans om een speciale rondleiding te volgen. Deelnemers waren blij met deze mooie excursie, veel mantelzorgers en partners waren opgetogen. Een van de mantelzorgers berichtte onze Mantelzorg Consulent:

Beste Monique, Ik wilde even melden dat Brahim het heel erg leuk heeft gehad vandaag bij de groep. Het museum vond hij heel interessant en heeft heel veel foto’s gemaakt.

Meerdere deelnemers bespraken dat de rondleiding zowel voor hen als voor de partners een hele mooie uitstap is. Voor mensen met een vorm van dementie is een speciale rondleiding gemaakt met extra aandacht – ditmaal was het thema muziek. Na de spoedige reis naar centrum Den Haag werd de groep ontvangen door maar liefst 3 dames: de gids en 2 gastvrouwen. Voor de aanvang van de rondleiding kreeg de groep eerst koffie, thee en iets lekkers in de Brasserie.

Daarna startte de rondleiding en heeft de groep in totaal bij 3 schilderijen gekeken waaronder Saul en David van Rembrandt, een schilderij van Jan Steen en De Stier van Paulus Potter. Er was tijd voor een vragenronde en bij elk schilderij werd toepasselijke muziek gespeeld.

Na afloop werd onder het genot van een broodje en een drankje om de rondleiding na besproken, waarna de groep werd thuisgebracht. Blijde gezichten van zowel mantelzorgers als mensen met een vorm van dementie, ze vonden het heerlijk om er even uit te zijn en te genieten van de cultuur.  

Ook een rondleiding maken in het kader van Onvergetelijk in het Mauritshuis? Er is een nieuw bezoek gepland op donderdag 9 november. Aanmelden kan door te bellen of mailen naar SMOW: 070-511 2226 of info@smowasssenaar.nl

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.