Een samenwerking tussen Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar en Radius Oegstgeest

De gasten zijn prachtig gekleed wanneer ze aankomen in Villa Beukenhof in Oegstgeest. Wie weet ontmoeten ze in de met kaarsen en hartjesballonnen romantisch aangeklede zaal wel een partner of nieuwe vrienden. Het doel van de middag is: mensen ontmoeten en een leuke tijd hebben.

De ruimte is ingedeeld in 9 tafels van 6 personen, met aan elke tafel 3 mannen en 3 vrouwen. De gasten hebben in rondes van 10 minuten de tijd om hun tafelgenoten te leren kennen, een leuk praatje te maken en de mogelijkheid om hun contactgegevens uit te wisselen als ze elkaar nog eens willen zien. Op tafel, tussen de kaarsen, rozenblaadjes en kaartjes met leuke gespreksstarter vragen, liggen briefjes waarop de gegevens ingevuld kunnen worden.

Wanneer de bel rinkelt om het einde van de ronde aan te kondigen en voor de mannen om door te schuiven naar een andere tafel, willen de gasten bijna niet opbreken uit hun fijne gesprekken. “Het leek alsof je net een woord uitsprak en de 10 minuten al voorbij waren.” Het liefst bleven ze nog doorkletsen.

Het is een uiteenlopend publiek, met mogelijkheden om een leuke klik te hebben voor iedereen. Sommige gasten zijn zeer actief in hun dagelijkse leven en zoeken iemand om dat mee te delen, anderen zijn wat eenzamer en komen alleen al voor een praatje. Het is een goede plek om niet alleen een potentiële partner te vinden maar ook om vriendschappen te maken, aldus de bezoekers en ook de organisatie.

Single Hans geeft aan: “Ik kom hier voor de gezelligheid. Als ik hier iemand vind heb ik het leuk gehad, en als ik hier niet iemand vind heb ik het ook leuk gehad.”

In de laatste ronde is iedereen vrij om te kiezen aan welke tafel ze willen zitten en welk persoon ze nog willen leren kennen of met welk persoon ze hun eerdere gesprek willen hervatten. De activiteit loopt af om 17.00 uur maar de gasten mogen nog blijven na borrelen in de ruimte, en daar maken ze graag gebruik van. Van een succes is zeker te spreken.

De vertrekkende gasten laten weten dat ze onwijs genoten hebben, fijne gesprekken hebben gehad en hopen op een volgende editie. Wellicht wel op een andere locatie, want de akoestiek in de zaal zorgde voor een rumoerig geluid door alle gesprekken die gehouden werden.

Na afloop ontving de organisatie nog een aantal positieve berichten van gasten over de gezellige middag, fijne gesprekken en de nieuwe vriendschappen die hieruit zouden kunnen ontstaan!

“Wat hebben jullie het leuk georganiseerd. En dat er aan de 60 plussers is gedacht om zoiets leuks organiseren. Applaus voor jullie. Ik vond het fantastisch en hoop dat ik de volgende keer er bij kan zijn als jullie dit weer gaan organiseren. Ik wil jullie bedanken voor deze leuke middag.”

Met het oog op de volgende editie van het 60+ daten Singles Café heeft de organisatie suggesties uitgevraagd en nieuwe ideeën opgedaan. Houd onze website in de gaten of informeer naar de volgende editie door te bellen of mailen naar SMOW: 070-511 2226 of info@smowassenaar.nl.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.