Een echtscheiding kan grote impact hebben op je leven. Helaas heeft een scheiding niet alleen een emotionele, maar ook een financiële kant en we zien nog wel eens dat mensen met schulden komen te zitten. Hieronder staan een aantal punten om rekening mee te houden voordat je de stap zet.

Het volgende is van belang als je gaat scheiden:

  • De echtscheiding moet door de Rechtbank zijn uitgesproken en het moet in het echtscheidingsregister zijn ingeschreven voordat je recht hebt op een alleenstaande uitkering of toeslagen van de Belastingdienst.
  • De ex-partner moet ingeschreven staan op een ander adres, pas dan kan hij worden uitgeschreven op het oude adres en kan er een alleenstaande uitkering en toeslagen worden aangevraagd.
  • Informatie over uitschrijven en of de echtscheiding al is geregistreerd kun je inzien in het BRP (basisregistratie personen). www.brp.nl
  • Zorg ervoor dat het huurcontract op jouw naam komt te staan.
  • Vermijd een beëindiging van het energiecontract voor degene die achterblijft in de echtelijke woning.

Vragen of informatie

Bij vragen over de financiële gevolgen van een echtscheiding kun je terecht bij SMOW.

Neem contact op met Carla van den Berg of Irma Visser, sociaal werkers geldzaken of met Susanne de Jong, sociaal raadsvrouw. Tel: 070 511 2226 (9.00 – 14.00 uur) of stuur een e-mail naar: info@smowassenaar.nl.


Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.