Wat op het eerste gezicht een leuke en attente cadeaubox lijkt, kan als je niet oplet veel geld kosten! Oplichters hebben namelijk een nieuwe truc om (voornamelijk ouderen) onder het mom van een anonieme cadeaudoos de pinpas en pincode van mensen in handen te krijgen. De oplichter doet zich voor als postbezorger en komt een geadresseerde doos met lekkernijen en cadeaubonnen afleveren. De verzender is alleen vergeten de portokosten te betalen, en daarom moet je nog even €1,50 pinnen om de doos in ontvangst te mogen nemen. Helaas wordt bij het pinnen je pincode afgekeken en met een handige wisseltruc je pinpas omgeruild. Voor je het weet ben je flink wat armer…

Kijk dus goed uit met deze cadeaudozen! De politie adviseert om nooit zomaar onbekenden binnen te laten, nooit je pinpas en pincode af te geven en de opnamelimiet van je pinpas in te stellen op een lager bedrag, zodat eventuele oplichters niet de hele rekening kunnen leeghalen.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.