Ben je op zoek naar een leuk uitstapje samen met iemand met dementie? Rijksmuseum Boerhaave en Museum De Lakenhal hebben de komende tijd speciale rondleidingen waar getrainde vrijwilligers mensen met dementie rondleiden door hun collecties. En dat is niet alleen leuk, maar ook gezond!

Uit onderzoek van VUmc blijkt dat samen een museum bezoeken goed werkt bij het bevorderen van zelfvertrouwen en de stemming van de persoon met dementie. Ook verbetert het de relatie met de persoon die mee is. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

De focus ligt tijdens de rondleiding niet op de ziekte, maar op het beleven van een inspirerende middag. De komende tijd organiseert SMOW in samenwerking met SWZ twee keer een uitstapje naar Leiden. Heeft u ook interesse? Laat het ons weten!

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.