Hoe zit het nu met de vaccinatiecampagne voor de boosterprikken?

De boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming van de coronavaccinatie op peil te houden. De booster draagt bij aan een hogere bescherming tegen het coronavirus. De tijd tussen de laatste vaccinatie of een doorgemaakte besmetting en de boosterprik moet altijd minimaal 6 maanden zijn. Als eerste krijgen bewoners van zorginstellingen, mensen van 60 jaar en ouder, mensen met downsyndroom en zorgmedewerkers een boostervaccinatie.

Mensen die thuis wonen krijgen een uitnodigingsbrief om een afspraak te maken. Als eerste krijgen thuiswonende 80-plussers een uitnodiging. Daarna wordt de groep 60-plus, van oud naar jong, uitgenodigd. Als deze groepen geweest zijn, worden ook de overige Nederlanders uitgenodigd. Mantelzorgers krijgen geen voorrang bij de boostervaccinatie. Wel kun je als mantelzorger mondneusmaskers krijgen via de apotheek, om preventief te dragen, als het risiconiveau van besmetting in je regio hoog is.  Voorwaarde is dat je niet op hetzelfde adres woont.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.