Carolien klinkt nerveus. Zij is op haar werk en zoekt een rustige plek om te bellen. Zij heeft in het weekend met haar broer haar post geopend waaronder een brief van de Vroegsignalering over een achterstand bij de Zorgverzekeraar.

Zij heeft een leuke baan en een goed netwerk van familie. Na een loonbeslag spoorde haar werkgever haar aan om hulp te zoeken bij een familielid.
Na een uitgebreid intake gesprek wordt zij gekoppeld aan een budgetmaatje die haar ook in de avond kon bezoeken. “Stápels brieven lagen er en we zijn voor de voet op gegaan”.

Inmiddels is er overzicht en inzicht en zijn er betalingsafspraken gemaakt over de achterstanden. Schuldeisers werkten gelukkig mee en met haar inkomen kan Carolien de schulden zelf afbetalen. Het budgetmaatje coacht haar nu met adviezen en tips zoals boodschappen doen bij Dirk in plaats van online bij Crisp.

Met twaalf budgetmaatjes hebben we het afgelopen jaar weer heel veel inwoners kunnen helpen met hun geldzaken. De vrijwillige belastinginvullers namen 200 Inkomstenbelasting aangiftes voor hun rekening en de vrijwilligers Thuisadministratie zorgden ervoor dat een personenalarm werd aangevraagd, bankzaken op orde bleven en de apotheek werd gebeld om maar wat te noemen. Én inwoners konden weer elke woensdag binnenlopen bij de mensen van de Formulierenbrigade. Samen met de sociaal werkers geldzaken en de sociaal raadsvrouw zijn we een top team.

Fijne feestdagen en op naar een (financieel) gezond 2024!

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.