Bezig zijn met verlies door middel van creativiteit.

In het alledaagse leven staat er voor veel van ons van alles op de planning. Genoeg on te regelen, aan te werken en op te pakken in deze drukke wereld. Maar hoe ga je er mee om wanneer je iets of iemand bent verloren? Hoe vind je, ondanks alle drukte, de rust om bij dit verlies stil te staan? Creativiteit is een manier om hier aandacht aan te geven.

“Of het nu gaat om het verlies van gezondheid, van jezelf of van een naaste, ieder verlies mag erkenning krijgen. Dat is zelfs heel belangrijk,” vertelt Saskia van der Meer van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW). “Samen nemen wij eens goed de tijd om op een creatieve manier met elkaar en met jezelf stil te staan bij wat of wie je verloren hebt. Samen proberen wij voor jouw verlies en jouw gevoel een plek te vinden in het drukke leven van alledag.” Om mensen net een verlieservaring op weg te helpen, wordt er daarom in een reeks van vier bijeenkomsten een workshop georganiseerd. “Wij hebben deze bijeenkomsten ‘Herinnering om te koesteren’ genoemd, want dat is eigenlijk wat wij mensen bij deze workshop gunnen: Stilstaan bij wat of wie je bent verloren en door middel van het inlijsten van een foto, voorwerp, stukje stof, een brief of iets anders betekenis geven aan een herinnering. We nodigen mensen uit om hierin ook elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen, mochten zij dit willen. Dit mag en hoeft niet.” Samen met psycholoog Annemiek van Soest is Saskia aanwezig om creatieve begeleiding te geven.

Herken je je in het bovenstaande? En lijkt jou het fijn om onder begeleiding en samen met anderen op een creatieve manier een kostbare herinnering te koesteren van wie of wat je verloren bent? Dan nodigen wij jou graag uit deel te nemen.

Aanmelden kan tot uiterlijk dinsdagochtend 11 juni 2024.

Waar: Ontmoetingspunt De Oosthof, Donker Curtiusstraat 53, Wassenaar
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Wanneer: 24 juni, 1 juli, 15 juli en 29 juli
Kosten: €7,50, materiaal in overleg

Graag aanmelden via de mail bij Saskia van der Meer: s.vanderneer@snowassenaar.nl Onder vermelding van jouw telefoonnummer en naam om een korte kennismaking te plannen. Mocht je vragen hebben over de workshop, dan kun je hiervoor ook bij Saskia terecht.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.