Gezelligheid tijdens donkere dagen bij Open Huiskamer

Tussen Kerst en Oud en Nieuw Stelde Stichting maatschappelijke ondersteuning (SMOW) haar deuren open. Geanimeerde gesprekken waren het gevolg.

De een had net een kleinkind gekregen, de ander was gewoon nieuwsgierig en weer een derde hielp anderen bij het in kaart brengen van hun stamboom. Ook al leken de interesses van de bezoekers van de open huiskamer sterk uiteen te lopen, er bleek ook veel wat de deelnemers met elkaar delen.

SMOW organiseerde de bijeenkomst met de open huiskamer vanuit de pijler “meedoen en ontmoeten”, in samenwerking met Annemiek van Soest die bij SMOW regelmatig mensen spreekt tijdens “het gesprek over wezenlijke dingen”. Ook op 27 december ging het huiskamer gesprek daarover.

Na afloop wilde een aantal deelnemers blijven plakken. De opzet van de open huiskamer, met koffie en banketstaaf in combinatie met een goed gesprek, bleek een geslaagde formule.  Een aantal deelnemers kende elkaar ook van eerdere bijeenkomsten van SMOW, georganiseerd in theater de Warenar. Sinds die tijd hadden zij vaker met elkaar afgesproken. Dat is nou precies wat SMOW voor de inwoners van Wassenaar wil betekenen.

Elkaar willen ontmoeten is de behoefte van mensen van alle leeftijden. Wilt u ook in contact komen met anderen? Mail ons uw vraag via info@smowassenaar.nl.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.