Donderdag 1 juni was al weer de laatste les van een reeks van 6 lessen gegeven door onderneemster en trainster Annemarieke Langeveld van WOW-Vitaal. Vanaf de zijlijn mocht ik (Claudia – Sociaal Werker SMOW) de activiteit aanschouwen en zelfs dat was al een feestje. Met een glimlach van oor tot oor heb ik genoten van het plezier, de interactie, de grapjes en fysieke inspanning van de deelnemers. Geen saai beweeg groepje maar goede onderbouwde oefeningen gericht op balans, spieropbouw en verbetering van de conditie. Dit alles op swingende hits van Tina Turner, Golden Earring, The Monkees. Zelfs de Macarena hebben de deelnemers al volledig onder de knie. Ook is er ruimte voor verzoeknummers en zo maakte ik kennis met het nieuwe nummer van Gerard Joling “Ga je met me mee”.

Doordat de instructies kunnen worden aangepast aan het niveau van de deelnemers kan iedereen meedoen en dat is ook zo bijzonder aan deze groep. Man, vrouw, 70 of 90 jaar, fysieke klachten of geheugen problemen, iedereen hoort erbij. Door de warme ontvangst van Annemarieke voel je je bij binnenkomst meteen welkom en onderdeel van de groep, je hoort er gelijk bij. Het is de 2e keer dat Annemarieke deze trainingen verzorgt in Wassenaar en als het aan de deelnemers ligt is het zeker nog niet de laatste keer. Met een mooie bos bloemen van de groep werd ze bedankt voor de fijne tijd; “De zonnebloemen in het boeket staan voor dat jij het zonnetje bent elke week tijdens de les en we zeggen geen gedag maar tot ziens!”. Er werden zelfs al plannen gemaakt om met spandoeken voor de deur te gaan staan als ze haar lessen niet hervat in het najaar.

Een van de deelnemers zegt: “Een uitstekende motiverende begeleiding zorgde ook voor een fijne opbouwende sfeer. Voor mijn gestel (74 jaar knieproblemen en wat ongemakken in een slechte conditie gekomen) was dit een uitkomst om verantwoord weer wat aan conditie op te bouwen. Maar toen ik hoorde dat er nog maar 1 keer in de planning staat, bekroop de vrees mij dat er weer een terugval zal zijn. Dat geld niet alleen voor mij maar zeker ook voor de andere deelnemers.”

De trainingen zijn succesvol en men ervaart naast fysieke vooruitgang ook veel plezier aan de ontmoetingen op deze donderdag. SMOW gaat dan ook samen met Annemarieke kijken naar de mogelijkheden om het aanbod een vervolg te geven in september en dan bij voorkeur voor een langere periode. Hou dus de krant en onze website in de gaten voor nieuwe trainingen of neem alvast contact met ons op om je aan te melden. SMOW is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur via 070-511 22 26 of per e-mail: info@smowassenaar.nl

Foto: Claudia Oosterman

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.