De overheid heeft besloten om de energietoeslag te verhogen naar € 1.300. Huishoudens die al € 800 energietoeslag hebben ontvangen krijgen automatisch € 500 extra uitgekeerd in september. Hiervoor hoeven zij niets te doen. Inwoners waarvan de aanvraag nog in behandeling is, ontvangen bij toekenning direct € 1.300. De energietoeslag is nog aan te vragen tot en met 30 november 2022.

Kijk waar u energie kunt besparen en neem als het nodig is contact met ons op. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij contact met uw energieleverancier als u er niet uit komt.

De energietoeslag is aan te vragen via www.lv.nl/energietoeslag. Op de webpagina staan ook de voorwaarden, een link naar de inkomensgrenzen en welke informatie de gemeente nodig heeft. Als u de energietoeslag niet online met de DigiD aan wilt vragen dan kunt u hiervoor een formulier aanvragen op: tel. 14070 optie 2 Leidschendam-Voorburg. De energietoeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden.

Hulp bij aanvraag en andere geldzaken

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag kunnen een afspraak maken via telefoonnummer: 070 511 22 26 (maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 14:00 uur) of e-mail: info@smowassenaar.nl. Het spreekuur van de formulierenbrigade is op dinsdag van 16 -17 uur en op woensdag van 10 – 12.00 uur. Locatie: van Heeckerenstraat 2.

Onze sociaal werkers kunnen meedenken over uw geldzaken

Andere regelingen

De gemeente biedt meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Op www.lv.nl/minima staat bijvoorbeeld een regeling om deel te nemen aan sociale, culturele en sportieve activiteiten voor inwoners van Wassenaar. Belt als je hulp nodig hebt. Wij helpen graag en onze hulp is gratis.


Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.