Hoe gaat het met u?

Bent u 75 jaar geworden? Dan krijgt u een brief van de gemeente en bellen wij u om een afspraak te maken. Om te kijken of het goed met u gaat en om eventueel te helpen met het organiseren van hulp of activiteiten. Natuurlijk alleen als u dit wenst. Eén van onze vrijwilligers komt dan bij u op bezoek om uw situatie door te nemen.

Al kunt u nu alles zelf prima regelen, het is natuurlijk altijd goed om voorbereid te zijn op een andere situatie in de toekomst. Aan de hand van een in te vullen vragen wordt er gepraat over zaken zoals gezondheid, wonen, mobiliteit en sociale contacten. U wilt bijvoorbeeld zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen; wat kan u daarbij helpen? Of u voelt zich door omstandigheden gebonden aan huis en voelt zich hierdoor eenzaam? Of zorgt u voor een ander en wordt het u weleens te veel? We kunnen dan samen kijken naar welke voorzieningen, ontmoetingsactiviteiten of bewegingsmogelijkheden er zijn, zodat u vitaal en mobiel blijft, en contact heeft met leeftijdsgenoten.

Wilt u op de hoogte worden gebracht van alle voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Wassenaar? Wij informeren u en kijken samen met u of een bepaalde vorm van hulp of ondersteuning gewenst is. Daarvoor zijn de welzijnsvisites bedoeld.

Meer informatie:

U kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen van 09.00 – 14.00 uur tel: 070 – 511 22 26 Of mail naar: info@smowassenaar.nl