Heerlijk ontspannen bewegen met andere 55-plussers, lijkt u dat wat?

Zwemmen

Kom dan zwemmen in het Sterrenbad op de speciale uren, die voor de Wassenaarse Ouderen in Beweging gereserveerd zijn! Zwemmen is wetenschappelijk bewezen de beste beweging voor de oudere mens: alle spieren krijgen een beurt zonder gevaar voor overbelasting van gewrichten of het oplopen van blessures. De badmeesters die de begeleiding verzorgen, zijn erin gespecialiseerd om alle onderdelen soepel te houden en er alles uit te halen wat mogelijk is, soms meer dan uzelf denkt. Dat allemaal in een vriendschappelijke groep met een aangepast muziekje erbij. Het enige dat u ervoor moet doen is: lid worden van de WOB (voor € 5,-- per jaar) en een toegangskaartje kopen in het Sterrenbad op de speciale uren die er voor WOB-leden zijn: maandag tot en met vrijdag van 09.30 - 10.30 uur is er in het Wellnessbad watergym. Dat houdt in: in een behaaglijke watertemperatuur oefeningen doen waarbij u met beide benen op de grond blijft, maar waarbij de bewegingen gemakkelijker gaan dan op het droge. Dat alles onder de enthousiaste aanvoering van een instructeur/-trice die uw prestaties tot ongekende hoogte opzweept. Geschikt voor mensen van 55 tot 100 jaar!

Trimzwemmen

Dinsdag is er trimzwemmen in het wedstrijdbad van 10.30 - 11.15 uur. Hierbij wordt ongeveer 20 minuten afwisselende instructies gegeven: oefeningen met allerlei attributen en korte baantjes zwemmen, de rest van de tijd kunt u naar eigen inzicht zwemmen met als beloning van alle inspanningen nog even rondpoedelen in het warme recreatiebad. Hiervoor is wel een minimale basisconditie gewenst.

Banenzwemmen

Ook dinsdag: banenzwemmen in het wedstrijdbad van 11.15 - 12.00 uur. Er is dan geen instructie, u kunt gewoon rustig of juist supersnel ongehinderd baantjes trekken.

Speciale WOB-tijden

Bij alle speciale WOB-tijden geldt: speciaal voor u is het bad gereserveerd, dus geen last van gillende jongeren die onverhoeds in het water (of op u) springen! Die mogen weer als u alweer lekker van een kopje koffie zit na te genieten met uw medesporters!

Overige activiteiten

Nog een extra voordeel: met uw WOB-lidmaatschap van € 5,-- per jaar mag u ook deelnemen aan alle andere activiteiten die de WOB organiseert, zoals gymnastiek, sport- en spelgroep, fietsen, nordic walking, wandelen en het beweegtoestel. 

Bronnen: WOB & WassenaarseKrant 12dec2018