Wassenaarse Vakantiekampen

Vanaf zaterdag 11 augustus tot en met zaterdag 18 augustus organiseert het team van Wassenaarse Vakantiekampen weer een leuk en avontuurlijk kamp voor kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8!

Lees meer: Je kunt nog mee op kamp…

Toch maar eens besloten om deel te nemen aan het maandelijks georganiseerde etentje in ontmoetingscentrum de Plataan. Bij binnenkomst was ik zeer verrast.

Lees meer: Eten bij De Plataan

Ouderen leven niet langer als ze thuis zorg ontvangen. De kosten voor de zorg thuis zijn ook niet per se lager dan de kosten voor intramurale zorg aan ouderen. Dat blijkt uit een studie van het RIVM, het CPB en de Erasmus Universiteit. Kan het overheidsbeleid voor langer thuis wonen nu in de ijskast?

Langer zelfstandig thuis wonen is niet goedkoper

 

 

 

 

Foto: AdobeStock

 

Lees meer: Langer zelfstandig thuis wonen is niet goedkoper

Aansluitend op de themabijeenkomst ‘Respijtzorg’ van afgelopen week, gaan we dit mantelzorgcafé verder in op eigen ervaringen als het gaat om hulp uit handen geven. Waar kan je terecht? Wat zijn twijfels om zorg over te dragen? En wat zijn juist goede ervaringen?

Lees meer:  Mantelzorgcafé: Thema Respijtzorg

 

Laatst genoot ik van een heerlijke zelfgemaakte koffie en cake. Best wel een uitgave van 1,5 euro. Het was een zonnige dag met gezellige entourage om mij heen. Je kent het wel: de sfeer van een markt. Ik had even pauze en stopte mijn zorgen in de kast. ‘Vitamine d-tijd’ noem ik dat.

Lees meer: De kunst van het rondkomen