Hulpbehoevenden aansporen om hun omgeving in te zetten werkt niethttps://nos.nl/data/image/2017/11/02/428725/xxl.jpg

Het was een van de idealen van het vorige kabinet: chronisch zieken en ouderen moeten zoveel mogelijk hun eigen netwerk inschakelen als ze hulp nodig hebben.

Lees meer: Hulpbehoevenden aansporen om hun omgeving in te zetten werkt niet

 

Het plan om arbeidsgehandicapten minder te betalen dan het minimumloon gaat helemaal van tafel. Het kabinet komt zelf tot de conclusie dat het plan uit het regeerakkoord niet uitvoerbaar is. Ook speelt mee dat er totaal geen maatschappelijk draagvlak voor is.

Lees meer: Kabinet schrapt plan om arbeidsgehandicapten onder minimumloon te betalen

Toch maar eens besloten om deel te nemen aan het maandelijks georganiseerde etentje in ontmoetingscentrum de Plataan. Bij binnenkomst was ik zeer verrast.

Lees meer: Eten bij De Plataan

Ouderen leven niet langer als ze thuis zorg ontvangen. De kosten voor de zorg thuis zijn ook niet per se lager dan de kosten voor intramurale zorg aan ouderen. Dat blijkt uit een studie van het RIVM, het CPB en de Erasmus Universiteit. Kan het overheidsbeleid voor langer thuis wonen nu in de ijskast?

Langer zelfstandig thuis wonen is niet goedkoper

 

 

 

 

Foto: AdobeStock

 

Lees meer: Langer zelfstandig thuis wonen is niet goedkoper

 

Laatst genoot ik van een heerlijke zelfgemaakte koffie en cake. Best wel een uitgave van 1,5 euro. Het was een zonnige dag met gezellige entourage om mij heen. Je kent het wel: de sfeer van een markt. Ik had even pauze en stopte mijn zorgen in de kast. ‘Vitamine d-tijd’ noem ik dat.

Lees meer: De kunst van het rondkomen