Aansluitend op de themabijeenkomst ‘Respijtzorg’ van afgelopen week, gaan we dit mantelzorgcafé verder in op eigen ervaringen als het gaat om hulp uit handen geven. Waar kan je terecht? Wat zijn twijfels om zorg over te dragen? En wat zijn juist goede ervaringen?

Lees meer:  Mantelzorgcafé: Thema Respijtzorg

 

Laatst genoot ik van een heerlijke zelfgemaakte koffie en cake. Best wel een uitgave van 1,5 euro. Het was een zonnige dag met gezellige entourage om mij heen. Je kent het wel: de sfeer van een markt. Ik had even pauze en stopte mijn zorgen in de kast. ‘Vitamine d-tijd’ noem ik dat.

Lees meer: De kunst van het rondkomen

In het centraal gelegen ontmoetingscentrum de Plataan aan de Ernst Casimirstraat is iedereen welkom. Naast de al bestaande activiteiten wordt nu maandelijks de tafel gedekt om gezellig samen te eten.

Lees meer: Schuif gezellig aan in de Plataan

Overheidsinstanties die verantwoordelijk zijn voor de zorg van burgers werken nog steeds te veel vanuit hun eigen regels en kaders. Dit constateert Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in zijn rapport Zorgen voor burgers. Van Zutphen: "Dat hokjesdenken blijft de toegang tot zorg belemmeren.

Lees meer: Ombudsman: hokjesdenken blijft hindernis voor burgers